TTA logo

Project Gallery

Project: Giant's Causeway Visitor's Centre

JobGiant's Causeway Visitor's Centre
Main ContractorGilbert-Ash NI Ltd
ArchitectsHeneghan Peng Architects
Stone MasonsS McConnell & Sons
Description

The Giant’s Causeway Visitor’s Centre was designed by Heneghan Peng Architects who won an international competition for their design.

The building is located on the Causeway Coastal Route and lies mostly underground with an accessible grass roof that blends seamlessly into the environment.

The interior houses retail, cafeteria and interpretation areas. A large car park was created adjacent to the Visitor’s Centre.

Specialist stone masons
S McConnell & Sons installed 1200 square metres of black Antrim basalt paving and Larsen Streetscape FJM in Charcoal was chosen to grout the paving.

Larsen Streetscape FJM is a BS7533 compliant, fibre-reinforced, fast-setting, flowing jointing grout mortar and was chosen for its quick, clean and durable installation of grout joints on the newly installed granite paving.

PDF Version

Related Products